2012. december 12., szerda

Szeged Vadaspark - Jaguár kölykök

Birtokba vették a kifutójukat a kisjaguárok

Elérkezett az idő arra, hogy a nyár végén született jaguár kölykök a ház biztonságát elhagyva birtokba vegyék a külső kifutót.

A felfedezés és a természetes kifutóban való játék nemcsak számukra hatalmas élmény, hanem azoknak is, akik ezt figyelemmel kísérhetik.Természetesen, tekintettel a rövidesen beköszönő hideg időjárásra, nem tudjuk garantálni, hogy a látogatóink biztosan találkozhatnak a kicsikkel.

Ha be akarnak menni, mert fáznak, vagy éppen az anya nem érzi biztonságban az utódait, akkor visszaengedjük őket a házuk menedékébe.Ekkor váltás következik, és a hím jöhet ki a kifutóba.

Az apát ugyanis mindenképpen külön kell választani az utódaitól, mert kárt tehet bennük.

Vadon a hímek csak a párzási időszakban találkoznak a nőstényekkel, idegenként kezelik a saját utódaikat is, akár meg is ölhetik őket.

Ezért használják ezentúl felváltva a külső kifutót a Szegedi Vadasparkban is.A kis jaguárok iránt több állatkert is érdeklődik. A végső elhelyezésüket illetően a jaguárok európai törzskönyvi programjával (ESB) egyeztetünk, de az biztos, hogy a következő évben új állatkert lakói lesznek.

(Fotó: Endrédi Lajos)
(forrás:http://www.zooszeged.hu/zoomagazin/)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése