2010. december 31., péntek

Arisztid - itthon telelő gólyácska

Arisztid itthon maradt telelni, a Szigetköz környékén találtak rá és rögtön pártfogásba vette egy ott lakó család. A szárnya sérült meg, valószínűleg ezért nem tudott elrepülni Afrikába. Rövid távra felreppent, ezért nem lehetett befogni, de fészekbe már nem tudott felrepülni, így a földön a nádasban töltötte napjait, éjszakáit. Sajnos ez lett a veszte is :-(

(fotó:Török Judit)

Aritsztid ballag a tanya környékén, nagyon jó helye lett volna. Élelmet is szereztek neki szponzoráló Személyek - köszönet érte! - hónapokig biztosítva lett a mindennapi csibefalat.

(fotó:Török Judit)

Ezek az utolsó fotók róla :-(, pedig úgy reménykedett mindenki, hogy megszelídíthető lesz annyira, hogy védett helyen tölthette volna az éjszakákat. Ezért lett kitalálva Bendi az álgólya projekt, hátha bekapja a csalit ;-), mint látható sikerült is, békésen sütkérezett Bendi társaságában :-). A szalma közé lett téve Bendi, hogy Arisztidet közelebb csalogassa.

(fotó:Lukács György)

Megmosolyogtató ahogy Arisztid bekapta a csalit és Bende álgólyát igazinak hitte :-)

(fotó:Lukács György)

A megmaradt élelmet a győri állatkertben élő Kele kapta meg. Kele gólyát a közvetítő B.család örökbe is fogadta. Nagyon nemes gesztus volt, köszönet érte!
Győrben Kele az egyszem gólya :-), reménykedem hogy ezután népszerűbb lesz és talán lesz majd egy társa is a jövőben.

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm, szépen összefoglaltad.

    VálaszTörlés
  2. Ildi mama, én köszönöm hogy megismerhettem Arisztidet ;-)!

    VálaszTörlés
  3. Sajnos 2011 január végén Kele gólya is eltávozott az élők sorából. Így gólya nélkül maradt a győri állatkert. Egy kis darabot akkor elvittek a szívemből. Azóta lassan eltelt egy év és az idei gólyababa szaporulat kárpótolta a bánatom.

    VálaszTörlés
  4. Lesz még ott gólya ;-)...de leginkább már Nálatok szeretnék látni, hátha idén sikerül... ;-)

    VálaszTörlés