2012. június 11., hétfő

Nagyhalász - Picurka

Emlék Picurkáról

Őt is ellenőrizték a szülők, mint minden fiókájukat, babusgatták, bogarászták, szeretetben nem volt hiánya...a tesók is sokszor közrefogták, betakarták, melengették, vigyáztak rá.


Nagyon vékonyka, semmi fejlődés :-( ...ennek legfőbb oka, hogy nem sokat evett. 1-2 hetes korukig puha apró élelmet adnak a szülők...utána egyre nagyobbakat, majd kis rágcsálókat.
Az utolsó 2 napban észlelték a gólya szülők, hogy Picurnak még puha hami kellene...nagyon szorgosan hozták a puha halat, kicsi brekiket, evett is, de a nagyobb tesók sokszor fürgébbek voltak...túl késő volt, látszott hogy kiszáradóban a kis teste :-(


12 naposan is nagyon icuri picuri...4-5 naposan ekkorák.


Picur is kelepel...méretéhez képest eleven, fürge, élénk volt. Ezért adtak neki esélyt a szülők, mert életrevalónak tűnt.


Délutáni szunya...


A nagyobb tesókhoz képest 5 nappal később született...szurkoltunk neki, hogy felnőjön.

A kései tojásokból kikelő fiókák legtöbbje, csak pár napig él. Halászék nem szoktak szelektálni, a környéken elég élelem van...képesek felnevelni 4-5 fiókát is.
Ezért is hagytak bőven időt Picurnak...mivel látták hogy nem fejlődik...hoztak egy nehéz döntést.

Először Hajnal tette ki a fészek szélére...de Picur úgy megijedt, hogy rohant vissza a fészek közepére...majd újra kitette a fészek másik szélére...onnan is visszarohant...ekkor a tesói körbefogták, nem engedték bántani...ezek a percek a legnehezebbek egy gólyaleső életében :-( ...ezt nem lehet megszokni pár év alatt sem :-(

Pár óra múlva Halász hazajött és megtette a szelektálást :-( ...Picurt eltemette egy nagyhalászi lakos, amiért nagyon hálásak vagyunk, mert mégis csak jobb érzés, hogy békében nyugszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése