2012. június 21., csütörtök

Hága - Idegen gólya támadás

Sajnos megtámadta a fiókákat egy idegen gólya, oly annyira, hogy az egyik kicsit nyakon csípte és úgy megsértette a csőrével, hogy másnap elpusztult :-(
A honlapjukon látható videon, elég brutál :-(.
Nem érti senki, hogy miért e támadás, idén ez több fészekben is előfordult, nálunk Darányban is, egy másik német fészekben is, ott elpusztult az egyik szülő a harcban...a 2 fiókát kimentették az ott lakók, míg meg nem ölték a támadó gólyák.


Most is egyedül vannak... tettek fel több videot, hogy többször támadta a fészket...aztán a 2 fióka felerősödött és támadásba lendültek, így kezdett meghátrálni az idegen gólya...azt hitte hogy a túlerővel nem bír el...az igazság az, hogy sajnos elbírna velük, amíg nem tudnak kirepülni, elmenekülni, illetve nem olyan erősek mint a felnőttek. Talán feladta és nem zavarja többet őket.


Majd végre együtt láttam a szülőket, tehát mindkettő megvan. Papa itt tesz vesz, mama kint áll az ágon.
A támadó egy bal láb gyűrűs. A papa gólya egy ilyen gyűrűs asszonnyal múlatta az időt, míg a mama gólya meg nem érkezett tavasszal, március elején. Én bosszúnak gondolom, valószínűleg nem talált párra és ezért visszaszerezné a papa gólyát. A papa elég erős, mint tudjuk, ő híres az asszonynevelésről. Tojásolás alatt is, lentről védte a kotló mamát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése