2012. március 3., szombat

Hága - Asszony nevelés :-O

Március 2.-án az új menyecske beadta a derekát és megtörtént a párosodás, nagyon szorgalmas volt a papa gólya :-)...akkor még nem sejtették, hogy rövidke szerelmüknek hamar véget ér, mert hazajön a mama gólya.


Asszonyka hazajött március 2.-án, nagy kelepeléssel üdvözölték egymást...aztán papa nekiesett és elkezdődött az asszony nevelés. A hollandok elnevezték erőskezűnek, ők sem értik, hogy miért szidalmazta.
Az én gondolatom szerint, lehet hogy 29.-én együtt érkeztek meg, csak a mama elfelejtett 3 napig hazarepülni a fészekbe. Többen először feltérképezik a környéket, minden rendben van e, elvégre hónapokig távol voltak...lehet így gondolta a mama gólya is...az is lehet hogy flörtölgetett a réten és tetten érte a papa.


Folyamatosan fogja a nyakát és körbe körbe vezeti a fészekben...pedig csak haza akart jönni a mama. Nem tudom most mi volt a bűne. Mert tavaly megérdemelte a szidást, mivel a saját fészkükben csalta meg idegen hímmel és tetten érte őket a papa gólya :-O ... hát ilyen is van kérem szépen a gólya világban :-)...Akkor egy órán keresztül csipkodta és szorította a nyakát és ugyanígy körbe forgatta a fészkükben.


Most csak másfél percig tartott...aztán kirepült a mama gólya. Estére kibékültek, mert beengedte a fészekbe a papa.


Tegnap este már együtt aludtak...vagyis néha egyikük kint az ágon szundikált, ma reggel óta viszont idilli hangulat van ;-)


Ma már nagy békességben voltak :-)...nem tudom mikor és hogy zavarta el a fiatal menyecskét.


Folyamatosan szerelmeskednek az asszonykával :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése