2012. november 4., vasárnap

Jeladós gólya - Zagyva

Zagyva

- magyar gólya

- Nemti

- majd Górés-tanya

- gyűrű: H 745



09.01. - Kazán-szoros környékén van, 4 km repült...Duna partján lakmározik.

09.02. - Dél felé indult Boljevacig...80 km repült.

09.03. - Dél felé Nis városa felett Kumarevoba érkezett...150 km repült.

09.04. - Átlépte a Makedón határt...Zletova közelében állt meg...nem a normális telelő útvonalon halad...leginkább déli irányt követ...85 km repült.

09.05. - Ratovica környéke.

09.06. - Szokatlan vonulási térképére újabb trófea kerülhet fel, Görögország! A határ közelében víztározónál állt meg...105 km repült.

09.07. - Átkelt a határon, meg sem állt az Égei-tengerig...keletnek fordulva Thesszaloniki felett egy külvárosban állt meg...85 km repült.

Görögországban a félszigeten megállt...nem jó úton haladt telelni.
Ebből következik, hogy egyedül lehet és nem csapattal vonul. Ott nagyon ritka a telelő gólya...hogy merre indul és mit csinál majd...nem tudni.


Zagyva útvonala, hogy merre haladt...bár délnek vette az irányt...de eltévedt, mert nem Törökország felé repült, hanem Görögország felé.


09.08. - Átrepült a Kassandra-félszigetre, elindult a tenger felé, 110 km repült. Majd elindult az Égei-tengernek...látszik a piros vonal a térképen, hogy 15 km repült a tenger felett, már megijedtek a madarászok, hogy mi lesz vele...szerencsére visszafordult a félszigetre, drága gólyafink... Nea Phoken mocsarában állt meg pihenni.


09.09. - A félszigeten töltötte a mai napot, bejárta a szigetet, 80 km repkedett. Pár épület van ott és kerítés, azok tetején éjszakázik.


09.12. - Csak pár száz métert mozog a környéken.




(forrás:Papp Ferenc, mme.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése