2012. augusztus 20., hétfő

Darány - Falunap

Augusztus 4. -
Most jöttek meg az ebédelésből. Délelőtt vidám esemény volt :-)...Hosszúlábék egyszem fiókájának nagyon korgott a begyecskéje...és átrepült Chuckékhoz....itt tőlük kérte a hamit :-)...még sosem történt ilyen, annyira aranyos volt :-)
Ludmilla nem hagyta magát bepalizni és elröppent...majd Chuck is...a fióka meg utánuk spurizott :-)
Napok óta repked felettük, ahogy gyakorolja a repkedést...
Kíváncsi lennék rá, hogy tudják e, nem az ő fiókájuk...vagy azt hitték, hogy Eleven visszajött :-)...(a megoldás 5.-én kiderül)


Chuck tollászkodik.


Sokat vannak ma itthon...nagyon figyelnek...a suliban is vannak emberek, mert a sportpályán van a főző és egyéb verseny.


Hajlás...


Csinos legyél estére, Ludmillám :-)...Ludmillától jobbra, a tető gerincén és az A oszlop mellett látni egy pici fehér pontot...Hosszúlábék fészkében van otthon valaki, fehérlik a tolla :-)


Chuck elerepült...majd követte Ludmilla is.


Tüzijáték előtt...még békésen.
Sosem tudjuk megérteni, hogy miért nem lehet legalább 1 héttel eltolni a falunapot. Mindig az első szombatra teszik, elég kritikus időpont. Nem mindig elég nagyok a fiókák, hogy stabilan tudjanak tájékozódni az éj leple alatt...főleg hirtelen megijedve...mikor a csöndes éjben egy hatalmas robbanást hallanak, persze hogy megáll a kicsi szívük is úgy megijednek.


Elkezdődött:-(... Idén hála az égnek, hogy hamar kirepült Eper és Eleven.
Mert volt mikor még itthon voltak a fiókák és azt sem tudták merre meneküljenek. Pipi fióka ijedtében a forgalmas főúton landolt...az égiek vigyáztak rá, mert egy autós megállt és betette az autóba, elvitték a közeli benzinkúthoz. Így menekült meg Pipi. A benzinkutas tudta, hogy Chuckék fiókája mert gyűrűs volt.


Szegények :-(...Hosszúlábék fészke is üres már, ott még őrizték pár percig a fiókát, aztán elmenekültek.


10 perc durrogtatás után elrepültek, nem bírták tovább :-(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése