2012. február 20., hétfő

Enyhült az idő

A német fészkekben is elolvadt a hó és általában 0 fok körüli nappali hőmérséklet van.
Bornheim 2 - Védem a fészkem...van némi légiforgalom a gólyacentrum lakói miatt, bár nem mind tud repülni a sérülése miatt.


Olyan kis peckesen áll, köd és napsütés váltakozott vasárnap náluk. Jobb lábán van gyűrű...a tavalyi papa gólya volt jobb láb gyűrűs. 2011-ben március közepén érkezett, idén ehhez képest 1 jó hónappal előbb. Igaz a fagy miatt eltűnt 1 hétre a másik fészek lakóival együtt.


Immár napsütésben, szundikálva :-)


Bornheim 3 - bal gyűrűs volt tegnap itt. Mivel a tavalyi pár bal gyűrűs volt és mindkettő visszatért a telelésből, most nem tudom hogy ő a mama, vagy a papa :-).
A fagy miatt 1 hétre eltűntek, addig az itteni Rómeó vigyázta ismét a fészküket.


Höchstadt - egyik már betoppant. Egyre később járnak haza, nem rég még fél 5-kor, majd 5-re tolódott és ma már 6-kor jöttek haza.


4 perc múlva megérkezett a párja is.


Nördlingen - nappal a galambok, este felé a gazdik, ma is így történt.


Dinkelsbühl - még mindig egyedül van, sötétben ért haza, már alig lehetett látni. A párjáról 5.-e óta nincs hír, lehet hogy elvonult délebbre, nem bírta a kemény fagyokat. Ő is mindig a fészekben maradt, fekve próbálta melegen tartani a testét.


Isny - melengető napsugárban. Júlia nagyon kényeztette, toklászta férje urát, szeret róla gondoskodni...nagyon jó menyecske.


Nem mentek el, itthon voltak, élvezték a 0 fokos enyhe napsütéses időt. Míg a nagy fagyok voltak, addig nem aludtak fent a fészekben, biztonságos helyet kerestek. Van egy patak ahol halásznak és etető állomás is, ott töltik idejük nagy részét a gémekkel együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése