2011. július 31., vasárnap

Apaj jeladós gólyánk

Apaj gólyafinkról friss hírrel szolgált a gilice.hu. Sajnos nem pozitív, mert a jeladó nem közvetít, így nem tudni mi lehet Apajjal.
Mivel június 15.-én azt írták, hogy nehezebb jelet fogni, így én abban bízom, hogy a jeladó ment tönkre és gólyafink vígan éldegél, bandázik a többi ifjonc gólyafival valahol Törökországban.
Elpusztult jeladós gólyákon a jeladó továbbra is jelzett, így találtak rá tetemükre.

Gyűrűzött madár, hátha egyszer egy éber fotós elcsípi 2-3 év múlva...hogy fogunk majd akkor örülni ;-)...főleg ha visszatér hazánkba családot alapítani.


Június 15. -
Apaj mégsem szánta rá magát, hogy hazajöjjön (eddig). Törökországban repked.A jelek a lakott területek közelében gyengébbek, ritkábban jönnek a sok háttérzaj miatt, így az adások néha ki is maradnak/maradhatnak, de aggodalomra nincs ok.


Friss hír július 25. -

Hosszú napok teltek el és nem adtunk hírt Apajról. Sajnos úgy tűnik nem is fogunk tudni.Ennek oka, hogy Apaj jeladója 2011. június 10-én, délután 4 órakor adott utoljára. Azóta hiába ellenőrizzük minden lehetséges alakalommal a jeladó hallgat. KÉrésünkre török madárbarátok meglátogatták a legutolsó ismert helyet, de ott Apajt nem találták. A környékbeliek elmondása alapján június 10 körüli napokban több gólyacsapat is járt arra, de elhullott gólyát nem találtak. Sajnos elképzelésünk sincs, hogy mi történhetett Apajjal.

(Forrás: gilice.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése