2012. április 3., kedd

Nagyhalász - megjött Halász! :-)

Ez a kép fogadott ma este :-) gólya fekszik a fészekben, legalább egy hete erre vártam, vártunk. 2-3 éve fürgébben jött meg, előtte években március végén, április elején érkezett.
Aggódtunk érte, hol lehet. Böngésztem Törökország, Bulgária időjárását, Törökország közepén esős idő volt pár napig. Addig nem repülnek, kivárják és pihennek amíg kedvező lesz számukra az idő, megtömik éhes begyüket a hosszú sivatagos út után. Ott legalább 200 tavacska várja a több ezres átutazó csapatokat. Onnantól szétválnak, ki ki repül a saját hazája felé.
Bulgáriában még megállnak pihenni, mert a cseh és lengyel gólyáknak még onnan is hosszú az út hazáig.
Ma délelőtt Halász megérkezett, más úton jöhetett, mert inkább késő délután szokott érkezni. Lehet a szél miatt megállt még valahol és pirkadattól hazáig repült.
Fáradt volt, sokat feküdt és pihent, de mindig így tesz. Valaki repkedett felette, mert sokszor kelepelt, üdvözölt. Lehet hogy Hajnal köröz ott és várja a bebocsátást a fészekbe. Szegény Halászomnak ma udvarlásra már nem volt ereje.
Tegnap viszont volt egy fiatal hím a fészekben, ma korán reggel is, lehet hogy ő repkedett felette, remélem nem lesz fészekharc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése